Styre og stell

Anne
Stasen har et styre som ledes av Stasministeren Anne Svanevik. Valget av en kvinnelig minister i 2001 fallt helt naturlig som følge av vekslende kvotering. Hun er en ung trompetistinne som gikk i Bestum Skoles Musikkorps i 60-årene. Hun behersker det skjeldne i Stasen å kunne spille både svakt og pent. I godt voksen aldre trengte Anne en forandring. Hva var mer unaturlig enn å skifte instrument? Hun har medlt overgang til horngruppa, og trakterter nå et waldhorn. Ja, ja.

Kari
For et korps er det viktig å vite hvorvidt vi er spillbare eller ikke! Dette er det Visestasminister Kari Lindalen som skal avgjøre. Ved oppdrag får hun beskjed fra gruppelederne om hvorvidt den enkelte instrumentgruppen er spillbar. Dette skal gjøre det hele mye lettere. Hun gjorde som mange før henne, gikk av mens hun var på topp. Men trompet spiller hun mer og mer.

Elisabeth
Den som egentlig sørger for at det hele henger sammen er (som ellers) Stassekretæren Elisabeth Akre, en enda yngre althornistinne som antakelig ikke kan leve uten korps. Hun har vært stassekretær siden starten i 1987. I 2004 gikk hun av som Stassekretær.

Bente
Vi er heldigere enn resten av Det Norske Folk, fordi vi har en hyggelig og rundhåndet Finansminister Bente Gundersen. Hun har lært seg å slå (spille?) stortromme i voksen alder - hva nå det er! Gundersen er et svært aktivt menneske, og da holder det ikke med én ministerpost. Derfor har hun også sete som Uniformsminister. Dersom du skulle se en Stasen i bastskjørt, ja så er nok det riktig! Hun bestemmer mye om uniformen, selv om det ikke virker slik - bestandig. I 2004 var det nok flere som mente hun styrte for mye, og overlot Utstyrsministeriet til Peter.

Paal
Hva er vel korps uten noter? Notehaugen vår er det nå Stasarkivar Paal Berg
som holder orden på. Repertoaret sier noe om hva han har å holde styr på. Og ikke bare det. Det er alltid en eller annen av oss som ikke har den nota vi skal spille. Særlig på konsertturnéene i utlandet er det nødvendig at Pål har med seg den store tunge sorte.

Erik
Han er Cyberministeren vår og har ansvaret for alt dette skriveriet på disse sidene. I barndommen sprengblåste Erik Bye på en baryton i Tøyen Skoles Guttemusikkorps. I en lang periode øvde han mye og fikk nesten aldri spilt nok på trompeten sin. Når han ikke skriver i cyberspace, hender det nå at han øver litt. Han er glad i pølser, og spiller ofte etter at de andre har lagt seg.

Gunnar
Det er en meget stor forskjell på Staten og Stasen!?! Når Staten ikke vil ha noe gjort, nedsetter de en komité. Når Stasen vil ha noe gjort, utnevner de én person. Gunnar Smith har påtatt seg den nesten umulige oppgaven å være korpsleder. Som Paal passer på notene, skal Gunnar passe på oss. Han bestemmer - hva vi skal spille, når vi skal spille, hvordan vi skal stå, hvor vi skal stå, hvordan vi skal gå, hvor vi skal gå - når vi er ute på egenhånd. Gunnar har en egen evne til å få det som han vil.

Arne
For at spilleoppdragene ikke skal bli for få og for tradisjonelle, har vi latt Arne Sunde, bror av Stein, få lov å være geriljaminister. han har ingen motforestillinger for hvor og når han kan spille baryton eller tuba sammen med oss. Og det gjør han!

Venche
I følge referatet fra det grensesprengende årsmøtet i 1998 har Stasen nå opprettet et ministerium for fest og moro. Det kan nemlig være ganskelig vanskelig. For noen vil nok dette mer fortone seg som et mysterium enn et ministerium. Venche Bull-Hansen
, alias Lillemor, er utnevnt til Fest- og morominister. Etter mange år i undersholdningsbransjen er Lillemor valgt inn i det aller helligste. Hun har vist å ha veldig orden på ting, så nå (2004) er hun valgt inn som Stasekretær - ingen liten oppgave i den store hvite flokk.

Eva
Hun har påtatt seg oppgaven med å sørge for at alle ministerpostene våre er godt besatt. Lenge har det største problemet vært å få fjernet oss fra setene, så det er ikke sikkert at Eva Bjørnsborg får så mye å gjøre. Hun er en ivrig flisspiser og påstår at hun har mye å lære.

Stein
Stein har i to perioder vært stasminister. Han er nå ansvarlig for de Kommunale viser, hva nå det innebærer. Det er det svært mange i Stasen som lurer på. Stillingen er opprettet for at ikke overgangen fra den ypperste topp skulle bli for stor (i 2001). Stein var medlem av Huseby Guttemusikkorps i 50-60 åra. Den gang gikk han rundt med trompet. Nå er han stabil på trobone. Han var korpsets første direktør.

Staale
Staale løp inn i Stasen i Holmenkollen, en gang på 80-tallet. Siden har han vært der med det store hornet sitt. Han har erfaring fra militæret, og vi har store forventninger til at han skal få mindre orden på oss på våre utflukter. Staale tar ansvaret for instrumentet sitt svært alvorlig. Han er antakelig den eneste som har gjennomført
dåp.

Knut
Knut spiller trompet og det gjorde han i Bestum Skoles Musikkorps i 50-årene. Han har vært med i Stasen nesten fra begynnelsen, og akkurat denne detaljen var litt sår i noen år. Men med Knuts gode humør varer ikke sånt lenge. Han er styremedlem og skal være notetilsynets forlengede arm i Styre og stell. Det er en ikke helt enkel oppgave, fordi det er så mange som mener så mye om alt i Stasen!

Øystein
Øystein spiller sopransax. Det som imidlertid er mer spesielt er at han ble valgt inn i styre og stell for 2003 for å få kjønnsbalanse i maktens sentrum. Han behersker fransk, og det kan nok komme godt med. Stasen opplever jo en jevn pågang av paparazzier - nasjonalt og internasjonalt. I løpret av 2003 viste Øystein slike gode takter at han ble valgt inn som visestasminister i 2004.

Mona er en av de siste tilvekstene i Stasen. Hun er med på å gjøre klarinettene lydsterke og presser snittalderen nedover. Hun rykker rett inn som Visestasminister og det vil vi nok merke. De sier hun er den ryddige dama. men det går nok bra. Kannskje det til og med går over.

Heidi
Heidi er fløytist og var nok mer en kammermusikant enn en kommermusikant. Men en gang ble fristelsen til å være med i gatene så stor at hun meldte sin interesse for Stasen. Etter flere år i en litt anonym stilling har hun nå påtatt seg fest- og underholdningsoppgavene.

Tove
Tove er fløytist og er med på å styrke fløytelyden i Stasen. Hun har meldt overgang fra Borgen Oldis, mulig det har med oppfatning av egen alder.

Kjell
Han er den av trompetistene med høyest grunnleggende spillekompetanse, han har spilt i Garden! Til tross for dette passer han godt inn i Stasen. Han har god orden, er flink og påpasselig med meldinger og går pent i tog. Heldigvis har han ikke satt frem krav om hornkast – det er vi andre glade for! I Garden ble han visstnok god på b'er. Det er mulig at han foretrekker musikk i gess-dur, seks b'er, de to siste er for g og c! Han er Visestasminister. Det påstås at dette ikke har noe med viser å gjøre. Allikevel, vi som ikke er i styret lurer litt på hva styret holder på med, når de må ha en vise...minister. Kjell tar seg av vinterseminaret til Stasen - på vandrehjemmet i Kongsberg. Så han vet når du kommer og hvem du ikke vil ligge på rom med.

Line
Line spiller klarinett og var en god tilvekst til lakrisgruppa. Dessuten er hun med på å holde kjønnsbalansen i styret i 2010 (Venche ut og Line blir). Hun er nok et arbeidsjern eller er det rivjern det heter? og det får vi nok bruk for!

Per
Per spiller baryton og han er vktig i Stasen. han har gode kanaler inn til 17.maikomiteen i Oslo, så han skaffer oss to runder i toget! Nyvalgt i stryet (2008) spiller han Gabriella så flott. Han har solo! han er dessuten flink til å ordne små
flasker.

Peter
Peter er det vi kaller en allsidig fløytist. Han trakterer pikkolo i tillegg til tverrfløyte (den lang tynne du vet!). Det er hyggelig hørbart i Holmenkollmarsjen. Der er han et kjenningsmerke. Han har påtatt seg oppgaven med å tilby oss nytt utstyr, så nå (2004) gleder vi oss til nye utflukter. Håper vi kjenner hverandre igjen. Hvis ikke, kan Peter spille Holmenkollmarsjen på pikkolo.

Tur- og festavdelingen

Denne avdelingen er midlertidig tatt ut av drift.

Nils Petter
Hver vår, når løvet spretter på Bestum, begynner marsjfoten til Stasen å gå. Det trengs øvelse for å klare 17.mai toget. Husk, vi skal både lese noter, spille, gå, samt vinke til Kongen og venner og kjente på Karl Johan. Grunnlaget for all denne fysikken legges gjennom utfluktene til vår Innanriks turleiar Nils Petter Gleditsch (althornist). Han vet om en masse steder som vi andre aldri har hørt om. Dit drar han oss. Antakelig må du gå dit mange ganger før du kan kalle deg Kjentmann. Nils Petter samler vel på merker. Værforbehold vet han ikke hva er!

Hovedmeny


Denne siden redigeres av Cyberminister Erik Bye.