Hvor spilte vi sist?

Fredag 31. oktober - Undervisningsbygg (Helsfyr)
Etaten skulle bytte kontorbygg, flytte over Grenseveien. De skulle marsjere fra det ene bygget til det andre, hva er mer naturlig enn korpsmusikk, hva med: Gammel Jægermarsj? Så, Stasen tok de i mot med jegermarsjen, spillt til alle var i hus (det snakkes om 8-10 repetisjoner). Bestumfanfaren ble avlevert, og de ansatte tok hjernen i bruk, i det nye bygget.

Onsdag 22. oktober - Stoppestedet (Lilleaker)
Bestum Stasmusikk spredte musikkglede i forbindelse med utdeling av frivillighetsprisen i Ullern bydel. Grått og vått, men Stasen stiller og spiller uansett! Å komme marsjerende, med lysende hodelykter, mot innbudte gjester slo an! Etter opptedenen ble vi invitert inn til prisutdelingen. Og det er ingen tvil, Stasen hører med til kulturbildet i bydelen. Bydelslederen skrøt til og med av at bydelen har sitt eget korps! Kan det bli bedre?

Søndag 12. oktober -LIONS-konserten
I pakt med tradisjonen deltar Stasen på LIONS-konserten hvert år. Den foregår i Ullern kirke, en uke før TV-aksjonen. Stasen hadde nok en gang, etter egen mening, et feiende lett og friskt program: Melodie Beguine, West Side Story, The Girl from Ipanema og La Cumpasita. Det er mange fra lokalmiljøet som hører på, og mange legger i bøssa før de går hjem.

For oss er det en flott anledning til første fremføring av litt av konsertprogrammet for sommeren!

Lørdag 20. september - Oslo Maraton
Stasjonert ved Brødbakerne på Karenslyst, spilte Stasen av hjertets lyst! Det er visstnok vanskelig å få løperne i tale, men forhåpentlig hører de musikken, og føler de supporten og lar seg drive med, dvs. fremover!

Onsdag 3. september - Elvetrimmen
Elvetrimmen går langs Lysakerelva, fra Statkraft og opp til Ullernbanen. Stasen var med på å få fart på løperne, og sørget for riktig takt og tone. Startet spillingen ved Statkraft, forflytning til CC Vest og den musikalske sisteetappen gikk på Fåbro gård.

Onsdag 13. august - Frognerparken
Tradisjonen tro innledet Stasen høstsesongen med sommergerilja i Frognerparken. Vi spiller to avdelinger, begge på broen med sinnataggen. Og det er ingen tvil, turistene setter pris på vårt musikalske innslag - store som små. Og det hele rundes av med: Ja vi elsker, under Monolitten kl. 21! Vårt strålende publikum!

Vær sikker, vi kommer igjen til neste år!

Fredag 20. - søndag 22. juni - Sommerturen i Stavern
For 2. gang deltok Stasen på Stavern's glade dager, og ga rikelig av sitt musikalske indre. Vi holdt to konserter, deltok i opptoget, samt avleverte diverse små geriljaoppdrag rundt i kystbyen.

Vi har det trivelig sammen med vertskorpset: Agnes Stavern musikklag. Og for ikke å bli beskyldt for ukledelig beskjedenhet: Vi fikk mange godord om musikken og notevalget. Også fra militært musikkhold!
Stasen i trygge hender!

Søndag 1. juni - Bogstaddagen
Som sedvanlig var Bestum Stasmusikk med å sette sitt preg på Bogstaddagen, som denne gangen hadde jubileum. Og i et strålende vær var det mange som fikk gleden av Stasens musikkglede. Korpset plukket friskt fra sitt store repertoar, og her er noen bilder fra festdagen på Bogstad:

Vårt strålende publikum!

Lørdag 17. mai - Barnetoget i byen
Selvfølgelig gikk vi der, og nok en gang to runder! Først med BSM, Skolekorpset og deretter sammen med Nissen VGS. Sammen med BSM hadde vi marsjer både fra skolekorpset og våre egne. Noen av våre marsjer var også korpsungene med på. Dette er like trivelig hvert år. Bestum skole gikk så langt fremme i toget, at Stasen rakk tilbake til Stortorget.

Og, det er alltid glede hos de VGS'ene som får Stasen på besøk i toget. Nytt av året var at mange Stasere hadde latt uniformen henge i møllposen, og tatt på seg bundad. Hele 17. mai-toget var jo et jubileumstog, for Grunnloven i 1814! Slik så det ut da, På skolen og I toget.

Onsdag 7. mai - Konsert for Polititroppene fra krigen
Dette er andre gangen Stasen er på Voksenåsen og spiller for Norsk-Svensk Forening for Polititroppene under 2. verdenskrig. Som seg hør og bør, arrangementet ble beæret med Stasen i full uniform. I følge godt informerte kilder var det ingen ting å utsette på musikken eller innsatsen. Men, været var ikke helt på blåsernes side. Det var rundt 0 grader C, og lett snedrev under konserten. En grundig oppvarming innendørs sørget imidlertid for at korpset sto han over!

Søndag 2. februar - Konsert på Høyenhall skole
Søndag kveld stiftet vi bekjentskap med et vandrende korps på Høyenhall: Nordre Skøyen Hovedgårds PromenadeOrkester.Dette ble en trivelig lokal konsert med koret: Abildsø Bygdekor og Rolfs salongorkeste, i tillegg til arangøren. Mye variert musikk, der Stasen fyllte podiet med 34 bmusikanter. Ut kom: Papegøyer, Just a Walf, Over the rainbow, Holst og father of Vivtory. Og selvfølgelig hadde vi med Bohemian Rapsody, av

Torsdag 19. desember - Julespilling på CC Vest
Tradisjonen tro hadde Bestum Stasmusikk Julespilling på CC Vest, rett før siste innspurt med gave og nærinshandel til jul. Dette har blitt en årviss inspirasjon til handelfoket, denne ganen ble folket tatt i mot ved hovedinngangen. Mildt vær betyr utespilling, og slik ble det. Det som er hyggelig for oss, er at mange tar seg tid til å stoppe litt opp i julestria, og lytte til våre juletone. Og vi gjør alt vi kan for at folk skal få den rette jule-feelingen. Vi spiller selfølgelig også noen lette, underholdende svisker, og dere hører oss igjen til neste år!

For Stasen avsluttes det hele med julemiddag på Kaktus, også en årevis sak.

Med dette er det takk for i år, vi er allerede lar til nye innsats i 2014. Nye musikalske planer skal øves inn på seminar på Sanner hotell, 11.-12. januar 2014!

Søndag 15. desember - Julekonsert i Ullern kirke
I god, hygelig og tradisjonell stil ble Julen sunget og spilt inn i Ullern kirke, nærmest helt full. Denne gangen deltok Bestum Stasmusikk, Lilleaker juniorkorps, Lilleaker Skoles Musikkorps, Ullern Janitsjar og Fløytegruppen fra Bestum Skoles Musikkorps. Det var Fløytegruppen, tre jenter, som imponerte mest. Helt presist, uten dirigent, og med den naturligste ine! Når vår Stian er imponert, da er det grunn til å være imponert. Stasen spilte: Silent Night, Nordnorsk Julesalme og Away in a Manger. Vi og Stian var svært fornøyd, et glimrende julerepertoar.

Sangen, musikken og julehilsenen fra presten gjør at: Julen er åpnet!

Søndag 10. november - Høstkonserten i Ullern kirke
Etter en lang og intens øvingsperiode ble Høstkonserten gjennomført i Kirken, med stinn brakke! Temaet denne gangen var Gospel n'Soul, med vokalist Tricia Boutté og koret Vestre Aker Dusjlag,. På programmet sto bl.a.: Amazing Grace, Summertime, St. Louis Blues, Nobody Knows the Trouble I Have Seen og Just a Closer Walk with Thee. Her var det stykker der Koret var alene, Stasen var alene, Kor og Stasen sammen med Tricia - hver for seg og selvfølgelig det som heter fellesnummer på alle korpsfestivaler. Konserten ble avsluttet ved at en liten gruppe Stasere spaserte nedover kirkegulvet, og "leide folk ut av kirken", med Down by the Riverside. Konserten ble åpnet med en stemningsfull intro av Stian (dirigenten vår) på trompet, fra ett eller annet sted inne i kirken! Mørkt i Kirken, stemningen ble satt! Og som konferansieren sa til slutt, mange kunne nok tenkt seg å tilbringe flere timer i dette stemningsfulle kirkerommet!

Stasen stilte med mange solister, og det kom mange godord fra tilhørerne. Gospel-stemmen til Tricia var nok prikken over i'en.

Onsdag 14. august - Frognerparken
Sommeren er over og starten på høstsesongen er den tradisjonelle geriljaspillingen i Frognerparken. I år var det flere turistifiserte tilhørere enn noen gang. Som vanlig, 2 avdelinger med musikk, og avslutning med "Ja vi elsker", ved Monolitten kl. 21.
Og barna hadde fått sin "Pippi Langstrømpe".

Fredag 26. - søndag 28. juni - Musikfestival i Sæby
Tre oppsatte konserter, og mye musikk i tillegg! Denne gangen var det "The Beatles" som var tema i karnevalsopptoget. Her er noen bilder fra turen. Og her er et live-opptak fra båtturen ned og her fra selve opptoget. Se, hør og nyt!

Søndag 9. juni - Veterankorpskonsert på Persbråten VGS
Åsen Blåsen gjør en tapper innsats for å dette arrangementet til å fortsette. Dette var et jubileum, den 20. konserten i rekken! Hyggelig denne gangne, var en musikalsk hilsen fra Rikskonsertene (RK), som ønsket oss all mulig fremgang i musikalsk glede, formidling og utvikling. RK understreket bl.a. betydningen av korpsfamilien i norsk musikkliv. Mye bra musikk, og spesielt solister og gruppeprestasjoner øker i kvalitet for hvert år. Stasen spilte: Send in the Clowns, Rag, Cinema Paradiso og All Aboard. Tradisjonen tro: Gammel Jægermarsj og Copacobana var fellesnummer. Hele syv veterankorps deltok. Og til de som samler: Medalje.

Lørdag 7. juni - Lilleaker Music Event
Nok en gang et vellykket arrangement av Lions Lilleaker, i samrbeid med Kaktus. Stasen hadde konsert i ca. 3/4 time, med gode og hyggelige tilbakemeldinger fra publikum. Repertoaret vårt faller i smak, der bl.a. Alley Cat, Send in the Clowns, How deep is your love, Autumn Leaves og Obladi Oblada er sikre publikumsvinnere.

Fredag 17. mai - Barnetoget i byen
Årets store dag. Stasen gikk sammen med Skolekorpset i 1. runde, for deretter å lose Ris skole (US) trygt gjennom toget i runde 2. Et kraftig skybrudd da vi var ved Grand Hotel (2. runde) satte en fuktig farge på togmarsjen. Vi rakk å bli søkk våte i løpet av få minutter.

Som vanlig ble dagen avsluttet med spilling for Radiumhospitalet på ettermiddagen. Pasientene setter pris på å se og høre et korps!

Onsdag 3. april - Vårkonsert på Skøyen/Smestad Seniorsenter
Beboerne fikk en forsmak på vårens program fra Stasen. Mange kjente og kjære melodier, stor stemning og applaus som ga ekstranummer.
Vi er sjelden vanskelige å be nei! Det kom spørsmål om vi kunne komme hver måned, snakk om Staselig lykke! Kjell lovet at vi ville komme igjen. Et meget
takknemlig publikum for konserttrening. Det kan vi aldri få nok av. Og deretter hastet dirigent Stian tilbake til Trondheim, for videre arbeid.

Lørdag 16. mars - Holmenkollens 5-mil
Stasen var på plass utenfor Heftyevillaen, som tradisjonen tilsier. Vi har et godt samarbeid med Bystyret her. Og det hele toppes ved at byrådsleder Stian Røssland har spilt klarinett i BSM, på 80-tallet.

Det som er trist er at løperne ikke stopper opp for å høre på musikken, når de passerer. For oss som sitter og gleder oss til å se og høre Den store hvite flokk blr skuffet gang på gang! Nå er sendingene redigert helt feil, vi hverken hører eller ser noe til denne flotte flokken!

Torsdag 20. desember - Julegeriljaspillng på CC Vest
Kundene fikk til beste jule- og swiskemusikk. Og etterpå var det juelemat og -drikke til den sultne geriljaen, på Kaktus

Søndag 16. desember - Vi Synger og spiller julen inn i Ullern kirke
Videreføring av en lang og fin tradisjon. Sammen med Lilleaker Skoles Musikkorps, Bestum Skoles klarinettensemle og Lilleaker janitsjar Som vanlig og veldig hyggelig var Ullern kirke nærmest helt full

Lørdag 3. november - Jubileumskonsert i aulaen på Lilleaker skole. Årets høydepunkt

Søndag 14. oktober - Lionskonsert i Ullern kirke
LIONS er en aktiv medspiller i bydelen, og Stasen stiller opp der det er spillemuligheter

Fredag 12. oktober - Åpning av Kyststien, med Fabian Stang som stiåpner
Marsjer passer godt til stivandring!

Lørdag 22. september - Oslo maraton
Sporty spilling for løperne ved passering Skøyen. Det sies at noen fikk ekstra energi med Stas-dopet. Det skjønner vi i Stasen godt.

Torsdag 6. september - Spilling foran premieren til ShowGirls
Her var vi tilstede med Staselig musikk, for å bidra til en skikkelig Show-premiere med smell i, utenfor Chat Noir, fra kl. 18.30.

VG-nett kan Stasens flotte bidrag høres. Bare så synd at disse intervjuene stjeler all oppmerksomhet.

15. august - Sommergerilja i Frognerparken
Denne spillingen fulgte det samme, tradisjonelle og godt likte opplegget som de siste år. Spilling av lette og lystige toner fra kl. 18 til kl. 21. Mange engasjerte og fotograferende turister, og en "Pippi" for barna ble også lagt inn. Det ble som vanlig avsluttet med "Ja vi elsker", ved Monolitten kl. 21.

29. - 30. juni - 17. Musikfest im Bad Bramstedt
Her opptrådte Stasen med både offisielle og høyst uoffisielle og spontane konserter, som vanlig. Lett å bli likt og hørt i denne musikkglade dorfen.

10. juni - Veterankorpskonserten
Årets konsert, den 9. i rekkn ble som vanlig nå arrangert på Persbråten VGS. Syv korps deltok, konserten va delt i to avdelinger. Hver aveling bla avsluttet med det vanlige: Gammel Jegermarsj og Copacabana. Da er det Cuba-tilstander og skikkelig lyd! Ellers er det bare å bøye seg i støvet og registrere t alle korpsene blir bedre og bedre for hvert år. Og nå trer det frem solister, fler og fler, med spilleglede og spillekompetanse. Herlig!!

9. juni - Lilleaker Music Event
Igjen ble det en flott musikkfest her på Lilleaker. Teltene var flyttet noen meter for å få bedre plass, men heldigvis, både brus-, øl- og matsalget fulgte etter. Uten å fornærme noen tror jeg det går an å fremheve SHAM Jazz. En gjeng på syv muskikere, under 20, utviklet fra Lilleaker Skolekorps. De var verdt besøket. I følge godt informerte kilder fungerte også fellesnummeret med Stavern Agnes Musikkorps og Stasen - Sir Duke - fryktelig flott! Skikkelig drive, mye lyd og full farti teltet! Vi kommer igjen til neste år!

9. juni - Jubileumsparaden i Oslo sentrum
Sammen med Stavern Agnes Musikkorps arrangerte Stasen en parademarsj langs Karl Johan, med de to korpsene! Mye folk, fotografering og ståhei langs løypa. Etterpå var det dobbelkonsert i Musikkpaviljongen, der det hele ble avsluttet med ett fellesnummer: Sir Duke, av Steve Wonder. Denne paraden ga mersmak. Men så var det bare å haste avgårde til mat, for deretter å komme seg til Lilleaker Music Event, se over. For en dag!

3. juni - Bogstaddagen
Vi har blitt et fast innslag på denne familiedagen på Bogstad gård

17. mai - for sykehusene
Spilling for sykehjemmet i Silurveien og Radiumhospitalet har nå blitt en fin tradisjon for Stasen. På den måten gir vi noe tilbake av vår musikkglede, til noen som trenger litt oppmuntring.

17. maitoget - for Ris skole
Dette har etter hvert blitt Stasen's fast skole - godt bak i toget. Som oftest rekker vi da to runder!

17. maitoget - for Bestum skole - 75 år.
Det som er ekstra hyggelig er at vi får lov til å spille sammen med skolekorpset. Nå er de få, snart klarer de seg kanskje selv?

17. mai - flaggheising på Bestum skole
Tradisjonen tro er Stasen med åpning av dagen. Vi har ansvaret for flaggfanfaren, og vi spiller Ja vi elsker, Kongesangen og selvfølgelig Bestumsangen.

21. desember - Julegerilja på CC Vest
Tradisjonen tro er alltid Stasen ut og sprer julemusikk blant de handlende i selve innspurten. I de site årene har vi stått inne på CC Vest, så også i år. Det er krevende, fordi vi må spille dempet. Og når vi er nærmere 30 stykkr blir det fort lyd av det Nå er de som påstår at vi spiler balansert og fint, at de stopper helt opp i kortdraingen. Vi holder på en time, og avslutter med Julemiddag på Kaktus.

7. november - Kjærlighetskonsert i Ullern kirke
Dette ble konserten - "the best ever" - hittil. Temaet var kjærlighet, og vi hadde med oss "Bettan" og Guri Skancke, sammen med barnekoret fra Ullern kirke i denne musikalske opplevelsen. I kirken var det nærmere 350 publikum, køen utenfor før dørene ble åpenet kl. 19 var lenger enn noen gang. Jeg er sikker på at dette ble en opplevelse både for publikum og aktører. Ikke minst for barnekoret, de kommer visstnok gjerne igjen. Og selvfølgelig var damesolistene trekkplasteret. Stian fikk sitt soloinnslag og også Stasen hadde mange flotte soloinnslag. Det hele ble avsluttet med blomstergaver og "Heal the World", der alle var med og sang. Kommiteen i Stasen skal ha en skikkelig applaus, fanfare og en stor takk for et kjempearrangement. Programmet og bilder kan du se i albumet vårt.

16.oktober - LIONS-konsert i Ullern kirke
Den årvisse konserten i Ullern kirke, arrangert av LIONS Lilleaker, var igjen møtestad for lokalmiljøets musikere. Lilleaker Janitsjar, Ekelyden Kor, Frida Ånnevik m/band laget rammen for årets konsert sammen med oss. Vi hadde: Largo, Somewhere (West Side Story) og Les Paraplyes på programmet. Og Stian (dirigenten) slapp til med soloen sin i Somewhere. Konserten var et ledd i Innsamlingsaksjonen søndag 23. oktober. Forhåpentlig var det noen "Når mynten i kassen klinger". Kirken var nesten full!

17. august - Sommergerilja i Frognerparken
Som seg hør og bør, og som tidligere gjort, høstsesongen startet med geriljaspilling i Frognerparken. Parken er full av turister, de liker tydeligvis det de hører og ser. Og dessuten får dirigenten (Arne) utfoldet seg. Arne, som også er geriljaleder elsker å danse, opptre og å bli tatt bilde av. Han er et syn i fri lek, mellom alle armbevegelsen, for å få Stasen i takt! Noen ganger lurer vi på om fotografen ser noe til Stasen, Arne fyller lett hele ruta!

24. - 26. juni - Stavern Glade dager
Årtets sommertur gikk til Stavern. Der hadde vi gratiskonset på Hotell Wassilioff, geriljaspilling i sentrum, og to bravurkonserter utendørs, en på Festivalplassen (25. juni) og avslutning i Pumpeparken søndag. Arrangementet frister til gjentagelse, vi ble tatt godt vare på av arrangørene.

18. juni - Lilleaker Music Event
Dette ble en flott musikalsk opplevelse. Været var flott, øl- og matteltet var stappfullt, og de musikalske innslagene blir bare bedre og bedre. Før Lilleaker Janitsjar var det Dagfrid som underholdt med sin gitar. Henne kjenner vi fra CC Vest, selger trofast =Oslo! Lilleaker J konkurerer nesten med Storbandet. Det svingte godt av nabokorpset, og dette ble en fin inspirasjon for Stasen. Stian var godt fornøyd, med bl. a. Sir Duke, Bohemian Rapsody, Autumn Leaves og Birdland på programmet, og hadde jeg nær skrevet, selvfølgelig Vals nr. 2 av Sjosta. Ja i tillegg til Stian's soloer da - 'Round Midnight og Fly me to the Moon. Alltid vellykket det der.

Etter hyggelige ballader og bluesinnslag med Jenny Moe og Apoteket, var Lilleake Storband på scenen. Ikke tvil, de blir også bedre og bedre. Selvfølgelig hadde jeg nær sagt, de har jo Nina B, Arne S, Gunnar S, Kari L, Knut S og Venche B-H i rekkene.

8. juni - Friluftskonserten
En nyvinning i 2011, kombinert øvelse og sommerkonsert ute. Denne musikalske happeningen ble gjennomført på Vækerø hovedgård. På repertoaret sto de fleste av de nye konsertnummerne for årets sesong. Dette ble en flott og nyttig gjennomkjøring. Vi ble truet med litt lett regn i starten, men Stasen tok grep og regnet ga seg. Alt for få representerte vårt "flotte publikum". Dette må vi gjøre litt med ved neste anledning.

30. mai - Ullern gård
Her var det stor festivitas, fordi en vaktmester gjennom 40 år skulle gi seg. Mange bofellesskap hadde møtt opp for å hylle denne trofaste tjeneren. Og Stasen bidro til underholdningen på tradisjonelt vis. Vaktmesteren ble omtalt under festen. Jeg likte særlig én karakteristikk: det var tydelig at han hjalp til med alt! De som da hadde dårlig tid og mente han kansje hjalp til for mye, mente: Du behøver jo ikke hjelpe alle med alt med en gang, hele tiden!

29. mai - Veterankorpskonserten
Det er en rar tanke å tenke at Stasen ikke skulle være med i Pershallen, så det er vi hvert år, i år for 18. gang. Denne gangen var det 6 korps som deltok. Nytt av året var felleskonserten vi hadde sammen med ÅsenBlåsen. Fellesnummere: Les Miserables (BS), March to the Scaffould (ÅB). Dette var så lærerikt og vellykket at dette kan skje igjen. Høydepunktet er som vanlig å feste årets medalje inn i rekken av alle som er der fra før!

17. mai
Dagen med stor D er 17. mai. Da gis vi en flott anledning til å vise frem alt: notestrømper, rene kokkejakker, alle medaljene, blankpussede instrumenter, marsjering på rad og rekke, og ikke minst dette typiske innslaget. Og det var: Jo et langt tog gjennom Oslos gater med janitsjarmusikk. Ferden går opp til Slottet, der Kongefamilien vinker fra balkongen.

I år gikk vi som nr. 7 i toget, hjelpekorps for Bestum skole som var 90 år! Det er ikke alltid lett å stable nok til et skolekorps på bena. Men Stasen stiller opp. Før toget deltok Stasen ved flaggheisingen på Bestum skole, med en godt voksen fanfare. Flott!

Som et kjent og kjært trekk i togbildet gikk naturligvis Stasen 2 ganger, 2. gang for Ris US, som nr. 97. Derved rekker vi tilbake til torget der ungdommen venter utålmodig på de eldre.

Dagen avsluttes på behørig vis med spilling for sykehjemmet, seniorhjemmet og Radiumhospitalet. Noen ben og lepper er da slitne.

16. mai
16. mai spilte Stasen for Stein i hagen. Som et underholdende innslag, feiret han sin 44-årsdag, for 23. gang. Du holder deg jammen godt, du trombonisten. Dette er en fin tradisjon på 16. mai, dagen før dagen. Dette er siste oppkjør før det braker løs.

Vi møttes ved Olsens Enke, går 1/2 time og spiller i nabolaget og ender i hagen hos Stein, i Merthas hage! Der venter det forfriskninger, gaveoverrekkelse og mer spilling. Med et korpsgen, kan du få det bedre?


Denne siden vedlikeholdes av Cyberminister Erik Bye.