CD-historien vinteren 1999

Vinterseminaret på Viubråtan 1999 ble ganske annerledes. Da fikk Stasen oppleve et av sine høyeste ønsker, å få brent seg inn i den lokale musikkhistorien. Lørdag 23. januar vil bli en merkedag i Stashistorien, da ble det gjort opptak for brenning av CD.
Tidlig på høsten ('98) ble det lagt opp til 10-12 spor på Stasens debut-album. Etter intens øving, gang etter gang, og med iherdig innsats av vår innsiktsfulle dirigent Magnus, var råmaterialet en realitet lørdag ettermiddag. I løpet av øvings- og opptaksperioden ble det til og med lagt vekt på tegn og uttrykk som:
< > sfz . _ D S al Coda To Coda (... og da kan du tenke deg!)
I skrivende stund (7.2) er ikke CD'n ferdig, men det går sterke rykter om at dette kommer til å bli noe helt spesielt.
Og faktisk er det mer jobb med en slik CD enn først antatt. Vår maestro -Magnus - arbeider på harde livet. Det er særlig redigeringen som tar tid. Uheldige partier kan visstnok fjernes. Det er selvfølgelig en viss risiko for at det eneste som blir igjen på sporet er suset av dirigentpinnen! Det er i så tilfelle en nyskapning.
Alle Stasfamilimedlemmer kan allerede nå ønske seg en ting mindre til jul.
Og jeg hadde nesten sagt selvfølgelig, dersom alle høyere musikk- og teknikkmakter står oss bi, kommer The Best of Stasen på nett. Det er bare å starte nedlasting av RealAudio for de som ikke har det!.
Og nå (2. april 1999) er det altså en realitet. CD´n ble sluppet løs på Årsmøtet 20. mars 1999 - en merkedag i hvert fall vi merker oss.

Hovedmeny Til lydstudio


Denne siden redigeres av Cyberminister Erik Bye.